Savremena stomatološka ordinacija " M O D E N T"

 

 

 

Cara Dušana 32 A Lopare

Usluge

 

Implanti

" M O D E N T " je savremena privatna stomatološka ordinacija, organizovana tako da pruži usluge najvećeg kvaliteta svojim pacijentima.


Savremeni dentalni implanti izgrađeni su gotovo isključivo od titanijuma ili njegovih legura. Osnovni preduslov koji, uopšte, materijali za implante moraju da ispune, da bi mogli da budu ugrađeni u živa tkiva, jeste da budu biokompatibilni tj. da ne djeluju štetno i da ne iritiraju tkivo u koje se ugrađuju i imuni sistem organizma dok, sa druge strane, ne mijenjaju svoja fizičko-hemijska svojstva pod dejstvom tkivnih tečnosti i metabolita u organizmu.

Poslije ugradnje implantata i perioda zarastanja, na ugrađene implantate se postavljaju suprastrukture koje zamjenjuju brušeni oblik zuba. Na njima se postavlja protetski rad (most ili krunica).

 

 

Indikacije:

- Nedostatak jednog zuba (u gornjoj ili donjoj vilici) bez obzira na regiju;
- Nedostatak više zuba u slučaju postojanja većih ili manjih bezubih polja;
- Bezube vilice, kada je indikovana izrada fiksnog protetskog rada (mosta) ili je potrebno fiksirati totalnu protezu.

Kontrainidikacije:

• Lokalne - one obuhvataju loše higijenske navike, prisustvo bruksizma, loše međuvilične odnose, loš kvalitet koštanog tkiva, izrazito propadanje zubnog nastavka vilične kosti, prisustvo lokalnih infekcija;

Opšte - prisustvo različitih sistemskih oboljenja, kao što su: generalizovana osteoporoza, reumatske bolesti, poremećaji metabolizma sa manifestacijama na koštanom tkivu, kao i bolesnici poslije radioterapije.

Fotografije iz naše ordinacije: